Košík

Košík je prázdný!

Vyhledávání

Péče a údržba

Výrobky sdružené pod značkou Alveus jsou prvotřídní produkty z hlediska kvality, výroby, materiálů a designu. Vzhledem k tomu, že dřezy jsou vyrobeny z různých materiálů se specifickými vlastnostmi, musí být péče a údržba odpovídajícím způsobem upravena. Každé dřezy jsou opatřeny pokyny pro údržbu. Na základě uvedených doporučení zajistíte dlouhou životnost vašich kuchyňských produktů Alveus.

Nerezové dřezy a varné desky

K čištění by měly být použity měkké utěrky a tekuté domácí čističe. Doporučujeme čisticí a ošetřovací přípravky společnosti Alveus. Vyhýbejte se čističům stříbra, podložkám z oceli, bělicím nebo abrazivním čisticím prostředkům. Na součásti z nerezové oceli neklaďte nechráněné kovové předměty.

 

Stylux 50

Pokud by nerezová ocel přišla do styku se silnými kyselinami nebo vyluhováním, okamžitě je vypláchněte velkým množstvím vody. Aby nedošlo k zabarvení, nenechávejte na povrchu z nerezavějící oceli potravinové nebo žíravé látky (např. ovocné šťávy, kuchyňskou sůl, ocet, hořčici, majonézu atd.) delší dobu. Doporučujeme, aby výrobky z nerezavějící oceli byly po použití umyty suchým měkkým hadříkem, aby se zabránilo tvorbě šupin.

Do not expose the kitchen sink to strong chemicals such as:
  • acids and bases with more than 10% concentration
  • cleaners that exceed 5% concentration of the active substance
  • paint removers
  • cleaners for ovens
If the kitchen sink comes into contact with any of the chemicals listed above, rinse the surface immediately with clean water.

Do not place on the drainer or bottom of the kitchen sink hot cookware that you took directly from the oven or from the hob (hot pans, cookware, dishes).

When filling the boiling water into the kitchen sink, liquid cold water should also be running.

Do not cut directly onto the dishwasher surface.

ALVEUS­_pokyny k údržbě.pdf



Alveus Monarch 

1.  Používejte měkké houbičky nebo hadříky a jemné kapaliny, jako jsou speciální čisticí prostředky na nerezovou ocel. Nedoporučujeme zejména čištění hrubými houbami, drátěnkou, čisticími prostředky na stříbro nebo abrazivními prášky. Zabraňte pádům předmětů do kuchyňského dřezu nebo přejíždění předmětů po dřezu. Pro ochranu životního prostředí doporučujeme mechanické čištění odtoků, chemické prostředky na čištění odtoků jsou často velmi agresivní a nebezpečné pro životní prostředí. Dodržujte návod k použití dodaný s čisticím prostředkem. Napřed otestujte čisticí prostředek na "skryté" ploše (např. na spodní, neviditelné části dřezu).

2.  Dřez se doporučuje čistit pravidelně a utřít do sucha – po každém použití nebo alespoň jednou denně. Pravidelné utírání dřezu do sucha měkkým hadříkem zabraňuje usazování vodního kamene a vzniku nerovnoměrných barevných skvrn.

3.  Aby váš dřez neztratil bezchybný vzhled, doporučujeme nepoužívat prostředky obsahující kyselinu chlorovodíkovou (HCl), kyselinu sírovou (H2SO4), více než 5% roztok louhu (NaOH) nebo bělidla (NaOCl)... . Pokud se kuchyňský dřez dostane do kontaktu s kyselými potravinami (sůl, ocet, alkohol, ovoce a ovocné šťávy, čaj, citron, rajče atd.), povrch ihned, nejpozději však do 10 minut opláchněte.

4.    Nádobí a náčiní vyrobené z běžné uhlíkové oceli bez povrchové ochrany by nemělo být pokládáno přímo na dřez nebo do dřezu, jelikož může zanechat nežádoucí částice, které způsobují skvrny od rzi.


Alveus Monarch - DŮLEŽITÉ POKYNY PRO ÚDRŽBU.pdf


Kompozitní dřezy

Většina skvrn a nečistot může být odstraněna jemnými tekutými neabrazivními čistícími prostředky pro domácnost nebo čisticími prostředky na bázi čpavku. Složitější skvrny lze odstranit jemným lešticím prostředkem; zbytky vápence lze odstranit 9% kyselinou octovou (octem). Doporučujeme čisticí a ošetřovací přípravky společnosti Alveus.

Chlorové detergenty (soda chlornan) nebo kyseliny chlorovodíkové, stejně jako vystavení silným chemikáliím (odstraňovač laků, čisticí prostředky na trouby, koncentrované kyseliny, louhy a podobné) může poškodit povrch umyvadla. Pokud dojde ke kontaktu, rychle opláchněte povrch vodou. Doporučujeme používat vhodné desky pro krájení.



Tempered Glass

Tempered glass is a type of safety glass processed by controlled thermal treatment to increase its strength compared with normal glass. Tempering puts the outer surfaces into compression and the interior into tension.

Characteristics

Such tension distribution gives the tempered glass the following characteristics:

  • increased impact resistance
  • increased mechanical strength
  • resistance to high temperature (up to 250 C)
  • increased resistance to temperature changes

Protection against damage is also an important safety feature of tempered glass. The tempered glass, when broken, crumbles into small granular chunks instead of splintering into jagged shards as ordinary glass does. The granular chunks are less likely to cause injury.
Although tempered glass has higher strength and thermal resistance than ordinary glass, it is not completely scratch­resistant and can be damaged by improper use and cleaning. But if you take good care and follow the care instructions for tempered glass, you can prolong its lifetime and great appearance.
You should avoid putting sharp objects onto the glass surface and scrolling them along the surface.

Care tips

To clean tempered glass use liquid soap, non-abrasive glass cleaners, soft cloths. Rub the cleanser gently on the glass. Use another clean cloth to dry the glass. Alternatively, use soap with lukewarm to clean the glass. 

Do not forget to completely rinse off the soap from the glass if you use food in direct contact with the glass. Never try to clean tempered glass with abrasive cleaners or abrasive cleaning tools. 

ALVEUS Tempred Glass - Care&Maintenance








Alveus

Vysoce kvalitní výrobky pro vaši kuchyni ... pro každý vkus ... široký výběr tvarů, velikostí, materiálů ...


Najděte si kuchyňský dřez